Nekaj lepega v kuhinji

V objemu gline

Kuhinja je v mnogih družinah najdružabnejši prostor v hiši. Ob toplih jedeh, postreženih v ličnih skodelicah, pecivu, postreženem iz unikatnega pekača, se razvežejo jeziki in v smehu zažarijo oči. 

Včasih so naše babice lepe ali dragocene kose kuhinjskega okrasja raje hranile kar v vitrini, dandanes pa jih raje uporabljamo.

Unikatna, uporabna in razveseljujoča keramika v obliki skodelice, sklečke ali podstavka za kuhalnice naj vas razveseljujejo vsak dan znova. 

Zadnji prispevki

Redki so tisti izbranci, ki se kmalu "najdejo" tam, kjer si želijo biti. Moja ustvarjalna pot se plete skozi različna obdobja življenja v vrstnem redu, ki je bil včasih zaprisežen: redna služba, dom, družina. Ob tem je vedno ostajal ozek prostor za ustvarjalnost. Moja ljubezen do gline se je porajala že v otroštvu. Ob potoku sem kopala glino in ustvarjala na soncu pečene ovčke. Kasneje sem s hčerama gnetla glino, ki sem jo, skupaj z nekaj znanja, odnašala pokojnemu lončarju Pungerčarju. Obdobje z malo manj gline sem posvetila pisanju pravljic, zgodbic, ki so izhajale v revijah Zmajček, Ciciban, Bim bam, Trobentica... se oglašale v oddaji Lahko noč, otroci. Tudi nekaj knjig za odrasle je izšlo.